• Algemeen
  • Tableau de la troupe
  • De Voorstellingen
  • Educatie
  • Speellijst

Nieuws en Agenda

Kom op bezoek!

Merkx & Dansers ontwikkelt doorlopend theatrale activiteiten rondom haar voorstellingen. Dit (educatieve) materiaal wordt voornamelijk aangeboden aan scholen en aan theaters die iets meer willen doen voor hun publiek. De activiteiten zijn erop gericht mensen te prikkelen om naar dans te kijken. Het is de bedoeling om met een extra, aantrekkelijk programma meer te vertellen over theaterdans en zo nieuwsgierigheid op te wekken. We willen een spannende en verleidelijke ervaring meegeven, waarin dans op een speelse manier dichterbij wordt gebracht.

Wat valt er te zien?

U bent speciaal van harte welkom op de eerste dag van ons theaterseizoen in De Reuzenhal op dinsdag 24 april. M&D presenteert dan om 10.30 uur een try out van haar nieuwste voorstelling: Midwinterdagdroom (4+)! Tijdens de Jeugdtheaterdagen eind maart heeft Wies Merkx Midwinterdagdroom voor het eerst uitgeprobeerd op publiek. Met aansluitend een workshop voor de kleintjes. Het moet gezegd worden: iedereen was blij verrast en onder de indruk van onze nieuwste productie. Gelukkig! Wanneer u op dinsdag verhinderd bent maar deze primeur toch niet aan u voorbij kunt laten gaan, kunt u ook komen kijken naar de andere presentaties van Midwinterdagdroom (zie schema)

Start lente brengt Midwinter naar De Reuzenhal!

Rockende Rollies

In mei wordt de voorstelling Rockende Rollies helemaal in een nieuw jasje gestoken. Met nieuwe dansers en een nieuwe spanningsboog, maar even vrolijk en weer met life gezongen rock 'n rollnummertjes! De vernieuwde versie van Rockende Rollies speelt voor scholen uit Overvecht in mei en juni. (zie schema) De leerlingen krijgen allemaal hun eigen, speciaal vormgegeven werkboekje over de sixties, waarin ze alles over de voorstelling en die tijd kunnen opschrijven, inplakken, nazoeken. Kinderen van alle basisscholen in Overvecht zijn uitgenodigd om dit seizoen minstens 2 keer naar een voorstelling te komen kijken. Naast Rockende Rollies is dat De Koning Danst. (zie schema) En het blijft niet bij kijken: ze kunnen ook meedansen.

Met een Zweedse cast repeteert Merkx in juni de oude succesvoorstelling Fabel. Deze zal in september in Zweden in première gaan. Rond de presentatiedag van Fabel op z'n Zweeds op 15 juni is een creatieve actieve dag georganiseerd met groep 8 van een basisschool uit Overvecht. In september zal Wies Merkx in de reuzenhal leidinggeven aan de Marathon, een intensieve workshop voor jonge choreografen die voor kinderen voorstellingen willen maken. De organisatie is in handen van het Lab van de Berenkuil. Het gaat in de workshop om kwaliteitsverbetering bij het maken van theaterdans voor kinderen met professionele dansers. Iets waar in het werkveld grote behoefte aan is! Een grote groep dansers van de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam zal meedoen aan het project. Ook voor hen is het belangrijk om kennis te maken met een achtergebleven gebied: jeugddans.

Niet alleen op het toneel is er nieuws; ook achter de schermen is er wat veranderd. De medewerkers van M&D hebben sinds kort het genoegen om in een nieuw kantoor te werken. In Palladio, huis van M&D, is een grote, lichte werkruimte gebouwd, met wat meer capaciteit. En in dat kantoor werkt ook een nieuwe medewerker: Annemarie Naujoks. Zij zal zich bezig houden met de coördinatie van de activiteiten in De Reuzenhal, communicatie, productie en publiciteit.