• Algemeen
  • Tableau de la troupe
  • De Voorstellingen
  • Educatie
  • Speellijst

Uit de oude doos

Silverton - Wild & Tough

Silverton is een desolaat stadje in Colorado (USA). Ooit was het een nederzetting van goudzoekers, nu staan er alleen nog een paar afgebladderde huizen en resten van onttakelde goudmijnen. De American Dream is voorbij: geen goud, geen rijkdom, slechts een paar verloren cowboys en een saloon. Daar droomt het barmeisje temidden van haar cowboys van liefde... De Daltons, Lucky Luke, de western "Once Upon a Time..." en alle stoere helden van het wilde westen hebben als basis gediend voor dit tragikomische verhaal over jonge mensen die op een ontroerende manier gedreven worden zich groter voor te doen dan ze werkelijk zijn. En die verlangen naar een leven ver weg van het hier en nu.

SILVERTON is een drum & dans voorstelling. De groep bestaat uit een percussionist, die zich als danser opwerpt en drie energieke dansers. Zij gooien zich overmoedig in de bonkende stroom van bloed, zweet en tranen. Opgejaagd door een stuwende hartenklop vertellen zij met veel beweging en weinig woorden hun verhaal. Twintig kleine tafels fungeren afwisselend als saloontafels, catwalk en trommels. Silverton kwam tot stand met steun van het Fonds voor de Amateur- en Podiumkunsten. Premièredatum Silverton: 9 januari 2004.

De Feeks - Een korte, heftige schreeuw om Liefde

Balancerend op de breuklijn tussen dans en toneel vertellen de dansers in De Feeks het oeroude verhaal De Getemde Feeks van William Shakespeare . De voorstelling laat zich het best omschrijven als een dansklucht, met heftig, komisch en vooral fysiek. De Feeks kwam tot stand met financiële steun van het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten. In de zomer van 2003 was De Feeks te zien op de Parade. De theaterversie ging januari 2004 in première in Utrecht. De voorstelling is in september 2004 uitgeroepen tot favoriet bij de UN-Publieksprijs 2004.

Ik en Jij

‘Ik en Jij' is een dansduet opgedragen aan dove en slechthorende kinderen, bedoeld voor iedereen vanaf 4 jaar. Ik en Jij is een dans in stilte, als een kleurig stripverhaal met lege tekstballonnetjes. Wies Merkx heeft een nieuw sprookje gemaakt over een zwervend vogelmeisje. Het vogelmeisje is op reis en komt onderweg een mannetje tegen. Eerst vindt ze hem maar gek, maar na een paar speelse scènes raakt ze wel van hem gecharmeerd. Uiteindelijk vliegen ze samen weg. Ik en Jij gaat over het zoeken naar aansluiting. Over het accepteren van iemand die anders is dan jijzelf. De voorstelling laat zien hoe grappig en ontroerend de toenadering kan zijn tussen twee verschillende mensen. Ik en Jij is een universele voorstelling waarin niet alleen kinderen zich zullen herkennen, maar ook volwassenen. In Ik en Jij onderzoekt Wies Merkx wat er gebeurt als je geen muziek gebruikt. De dansers maken wel af en toe geluiden, maar het is vooral hun lichaam waarmee ze het verhaal vertellen. Orissa Oldenburger richt zich af en toe expliciet tot het publiek met gebarentaal.

Weens Bloed

Weens Bloed gaat over Sissy's; 'onheilskoninginnen' en hun stervende koning. Gaandeweg wordt de vrolijke wals een 'danse macabre'. De aftakeling van het koninkrijk, de gepaard gaat met het stervensproces, sijpelt zelfs door de barsten in de muren naar binnen. Het feest, dat niet stoppen mag van de koning, wordt een slopende dansmarathon. En tegen de tijd dat iedereen meer dood dan levend is, staat de koning, alleen, oog in oog met de definitieve val van zijn monarchie en met zijn stervend lichaam. Weens Bloed beleefde haar buitenlandse première op 29 januari 2000, op het Festival Szene Bunte Wähne in Wenen, Oostenrijk. Naast de Nederlandse tournée was Weens Bloed te zien op 3 en 4 mei 2000 in Malmö, Zweden.